Duurzaam trouwen? Say yes to the Pre Loved wedding dress!

Geef jouw trouwjurk een tweede leven voor een milieubewuste bride to be 

Pre Loved 1

Duurzaam is hot, dus waarom niet tijdens je bruiloft? Om de mooiste dag van je leven duurzamer te maken, kun je beginnen bij jouw trouwjurk. Want het is toch doodzonde als zo’n prachtige jurk maar één keer wordt gedragen?
Bij Pre Loved kun jij op 22 en 23 november 2019 jouw gedragen wedding dress inleveren bij hotel STROOM Rotterdam.

Op zoek naar een trouwjurk? Kom dan op zondag 24 november een pareltje uitzoeken tijdens de Pre Loved Sales. Zo levert jouw gedragen jurk nog een leuk bedrag op, en bespaar je bij aankoop geld, materiaal én draag jij bij aan een beter milieu. Hoe duurzaam wil je het hebben?

Slow fashion
De initiators van Pre Loved Wedding Dress, hoteleigenaar STROOM Rotterdam Jantiene Berg en wedding planner en stylist Shiela Valkhof van Waanzinnig Trouwen, vinden het belangrijk dat kleding lang mee gaat. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
Als tegenhanger van fast fashion (denk daarbij aan wegwerpgedrag en oneerlijke handel) zijn zij voorstander van slow fashion: modetrends die langer mee gaan dan een paar weken, waarbij eerlijke handel en productie en duurzaamheid voorop staan. Vanuit dit idee is Say yes to the Pre Loved wedding dress ontstaan: een duurzame en milieuvriendelijke manier om jouw wedding dress een langer leven te geven.

Jurk inleveren
Bij Pre Loved kun je na inschrijving via de website  op 22 en 23 november 2019 jouw bruidsjurk inleveren. Bijbehorende accessoires, zoals sluiers en schoenen zijn ook welkom. Bij het inleveren wordt samen met de verkoper de prijs bepaald. Uiteraard zijn er een paar regels. Zo moeten alle items in goede staat zijn, en dient alle kleding gestoomd of gewassen en gestreken te zijn. Dus schoon en zonder vlekken, kreukels, geurtjes en gaatjes. Ook de schoenen dienen in goede staat te zijn. Op zondag 24 november gaan de aangeboden jurken in de verkoop. Is jouw jurk niet verkocht? Tot 1 december kunnen de artikelen worden teruggenomen. Kleding die niet wordt opgehaald, wordt geschonken aan een goed doel.

Jurk kopen
Als jij gegarandeerd de eerste keus wilt hebben uit de Pre Loved wedding dresses, kun je een ticket kopen voor de Pre Pick rondes.
Eén ticket is geldig voor twee personen, inclusief een  welkomstdrankje. Wees er snel bij, want voor de Pre Pick rondes zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Om alvast in de stemming te komen voor je aankomende bruiloft pakt stylist Shiela Valkhof flink uit om jou helemaal in de feeststemming te krijgen. Zij heeft diverse partners met wie zij regelmatig samenwerkt uitgenodigd, zoals een bloemist, fotograaf, stationary maker en een dj.
Verder heeft STROOM speciaal voor deze dag een proeverij samen gesteld voor een mooie prijs. Zo kan je heerlijk na afloop met je vriendin, moeder of zus evalueren onder het genot van een heerlijke proeverij. Tevens kun je een rondleiding door het hotel krijgen. Naast de trouwjurken kun je inspiratie opdoen voor jouw mooiste dag.

Waanzinnig trouwen
Shiela Valkhof heeft een liefde voor bruiloften die uniek, hip en intiem zijn. Bruiloften die net even anders en out of the box zijn.
Haar kracht ligt bij het creëren van een uniek concept op een verrassende locatie waar gedacht wordt aan bijzondere en persoonlijke details. Met Waanzinnig Touwen organiseert en styled zij op maat gemaakte bruiloften, volledig afgestemd op de wensen van het huwelijkspaar.

Over STROOM
STROOM Rotterdam is gecreëerd in een voormalige energiefabriek in Rotterdam. Het is een verrassend urban hotel met 21 unieke, voornamelijk Split Level kamers. De brasserie is eigenzinnige huiskamer waar je terecht kunt voor ontbijt, koffie, lunch, diner, borrel, werken en trouwen. Een flexibele locatie waar bijna alles mogelijk is. STROOM hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt zo veel mogelijk met lokale leveranciers en producten.

Trouwlocatie
STROOM Rotterdam is een perfecte locatie voor een non-traditionele trouwerij. Je kunt hier trouwen en er de invulling aangeven die jullie wensen. Denk aan een ceremonie op het dakterras met een barbecuefeest.
Tevens beschikt het hotel over een indoor trouwlocatie, mocht het weer niet helemaal mee zitten. Een redelijk aangeklede bruiloft heb je vanaf € 8.000,-, maar het is ook mogelijk om het hele hotel af te huren voor € 25.000,- Voor dat bedrag slapen, eten, drinken en feesten jullie gasten in jullie eigen privé hotel. Uiteraard kan jullie bruiloft worden gestyled in samenwerking met stylist Shiela Valkhof.

Overige informatie over Say Yes to the Pre Loved Wedding Dress:

Inschrijving inleveren jurk

Datum inleveren:
Vrijdag  22 november 2019 (17:00 – 21:00 uur)
Zaterdag  23 november 2019 (10:00 -17:00)

Datum SALE: Zondag 24 november 2019
1e pre pick ronde: 09:00 tot 11:00 uur
2e pre pick ronde: 11:00 tot 13:00 uur
Vrije inloop: 13:00 tot 17:00 uur (gratis)

Tickets pre pick rondes:
€ 3,- geldig voor 2 personen – bestel hier jouw tickets

Adres:
STROOM Rotterdam, Lloydstraat 1, 3024 EA Rotterdam

Website
Facebook 
Instagram 

Pre Loved sustainable bruidsjurken

Duurzaam trouwen

Trash wedding – tweede hands jurken

 

Thijs Kelder - Ruwe Data art work IMG_9201 - web

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: