Hotelleven als inspiratie bij nieuwe STROOM Rooftop Screening (21+22 sep)

In deze editie van de Rooftop Screening staat het hotelleven centraal. De intieme bios op het dak biedt op de laatste zomerdagen van 2019 twee spectaculaire films in een al even gave setting met een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Hotels als inspiratiebron
Vluchtige ontmoetingen in lobby’s, achtervolgingen in lange met tapijt beklede wandelgangen, romances op hotelkamers, mysterieuze reizigers en vreemde snuiters die in hun ooit tijdelijke hotelkamer een woonplaats hebben gevonden. Rumoerige, verlaten, chique of sjofele hotels: ze vormen een bron van inspiratie voor filmmakers.
In het laatste weekend van de zomer presenteren hotel STROOM en Roffa Mon Amour de dubble bill HOTEL LIFE met op:

> Vrijdag 20 september Most famous hotel movie met Jack (1980)
>Zaterdag 21 september The Grand Budapest Hotel (2014)

Rooftop screening
Vrijdag 20 september
‘All work and no play makes Jack a dull boy’
Most famous hotel movie (1980) – Stanley Kubrick
Gefrustreerde schrijver Jack (Jack Nicholson) neemt een baan aan als huisbewaarder van een berghotel zodat hij in alle rust zijn roman af kan schrijven. Samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn paragnostische zoon Danny (Danny Loyd) vertrekt hij naar het hoog in de besneeuwde bergen gelegen gebouw. Bij het overdragen van de sleutel vermeldt de manager dat de vorige bewaarder gek is geworden en zijn familie af heeft afgeslacht, maar dat stoort Jack niet. Zijn zoon hint echter anders…

Zaterdag 21 september
‘Keep your hands of my lobby boy!’
The Grand Budapest Hotel (2014) – Wes Anderson
Een interbellumverhaal over de legendarische conciërge Gustave H. (Ralph Fiennes) werkzaam in een fenomenaal Europees hotel en zijn protegé lobby boy Zero Moestava (Tony Revoliri) die tevens zijn grootste vertrouweling is. Het verhaal gaat onder andere over de diefstal van een renaissance schilderij en de strijd om een groot familiefortuin met achtervolgingen op skies, motors en in treinen. Dat alles met op de achtergrond dramatisch veranderend Europa en in de schitterende kleurenpaletten met gecentreerde cinematografie van yours truly Wes Anderson.

Kaartprijs:
Filmvertoning inclusief een zakje popcorn en de huur van de koptelefoon : € 16,50.

Koop je tickets hier 

De Rooftop is voor de Screening vanaf 19.30 open. De zon gaat rond acht uur onder. We beginnen beide dagen om 20.30 uur met de film.

Eten en drinken
Naast de popcorn, kun je diverse snackjes bestellen en is er een bar met GT’s van Loopuyt, wijnen en Warsteiner bier.
Op het dak kun je alleen met PIN betalen.

Tips voor de avond:

  • Kleed je warm aan het kan fris op het dak zijn en je zit natuurlijk stil. Voor iedere gasten hebben wij een warm dekentje.
  • Mocht er een spatje vallen dan zijn er een beperkt aantal poncho’s beschikbaar. Heb je zelf een poncho, neem die dan ajb mee. Een paraplu is niet zo handig.
  • De Rooftop Screening is een all weather event. In het zeer uitzonderlijke geval dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd, zullen wij de Rooftop Screening moeten staken. In dat geval is er sprake van overmacht. Wij kunnen dan geen refunds verstrekken en hopen op jullie begrip.STROOM view dakterras 2015-09-07 16.44.06

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: