Film op het dak van STROOM tijdens de Rotterdamse Dakendagen

RMA2Tijdens de Rotterdamse Dakendagen slaan STROOM en Roffa Mon Amour voor de derde keer de handen ineen voor de presentatie van twee enerverende filmavonden met vrouwen in de hoofdrol.
Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni biedt het intiemste mini-filmfestival van Rotterdam twee bitterzoete komische films over twee prachtvrouwen: Poppy in Londen en Frances Ha in New York.
Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van het urban uitzicht op het dakterras van STROOM op de Lloydpier.

Tickets:
Vrij 31 mei:
 Frances Ha (2012) van Noah Baumbach
Zat 1 juni: Happy Go Lucky (2008) van Mike Leigh

Of ga naar het programma van de Dakendagen

Vrijdag 31 mei : Frances Ha (2012) van Noah Baumbach
Eindtwintigers Frances en Sophie zijn best friends in New York. Het liefst zijn ze altijd Francis Hasamen en ze delen werkelijk alles, totdat Sophie besluit de volgende levensfase te ontdekken met haar vriend: vaarwel vrijheid, vaarwel vriendschap.
Frances blijft alleen achter en met de val van één essentiële levenspilaar lijkt ook haar leven in duigen te vallen. Ze verliest haar bijbaan bij een dansgezelschap en ook het gedeelde appartement met Sophie.
Komt het wel goed met deze zachtaardige vrouw die grote ambities heeft in de moderne dans maar mijlenver verwijderd lijkt van haar doel?
Gelukkig houdt haar positieve doch naïeve karakter haar op de been.  Zouden we niet  allemaal een klein beetje Frances Ha in ons leven willen hebben?

Zaterdag 1 juni : Happy Go Lucky (2008) van Mike Leigh
Het kleurrijke leven van de Britse rasoptimist Poppy is even wennen. Bestaat het echt? PoppyIemand die niet boos wordt als haar fiets is gejat. Iemand die het leven dankbaar is, die houdt van haar werk als basisschooljuf en die een onbegrensde liefde heeft voor de medemens. Iemand die dansend, fietsend, trampoline springend door Londen gaat, zonder mee te draaien met alle verwachtingen van de maatschappij.
Geen kind, geen eigen huis, rijbewijs in aantocht (op hoop van zegen) en een vaste partner nog niet in beeld.
In Happy Go Lucky gebeurt het echt. Mede door de geweldige uitvoering van Sally Hawkins en het komische script dat op een heel fijngevoelige manier diepere lagen aansnijdt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: