Meest romantische filmtheater Rotterdam op dak van hotel STROOM

Op het dak van hotel STROOM verrijst op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 het meest romantische filmtheater van Rotterdam. Tussen de rauwe gebouwen van de Lloydpier en met uitzicht op de Euromast en de Kop van Zuid organiseert het urban boutiquehotel haar  eerste editie van onze Silent Rooftop Screening.
Bereid u voor op onwaarschijnlijk magische avonden vol onversneden romantiek en tragische en onverwachte wendingen.

Indian Summer
De popcornmachine is er klaar voor en de candy girls lopen al warm om straks goed voor je te kunnen zorgen. En wij hopen ondertussen vurig op een prachtige indian summer als decor voor de twee romantische klassiekers Before Sunrise (1995) en Before Sunset (2004) die we gaan vertonen. Beide films zijn geregisseerd door Richard Linklater met in de hoofdrollen  Ethan Hawke en Julie Delpy.

The Before Trilogie
Kort nadat zijn debuutfilm Slacker in 1991 uitkomt,  ontmoet regisseur Linklater in een speelgoedwinkel in Philadelphia Amy Lehrhaupt. Al pratend wandelen ze door de stad. Hun ontmoeting wordt zijn inspiratie voor The Before Trilogy.

Before Sunrise
In Before Sunrise (1994) ontmoeten de Française Céline en Amerikaanse Jesse elkaar in de trein. Céline is onderweg naar Parijs, maar Jesse overtuigt haar eerder uit te stappen en de avond met hem in Wenen door te brengen. Ze slenteren door de stad en als Jesse’s vlucht de volgende ochtend vroeg vertrekt, wisselen ze geen telefoonnummers uit, maar spreken ze af elkaar zes maanden later opnieuw te ontmoeten in Parijs.

Before Sunset
Before Sunset
(2004) gaat over deze tweede ontmoeting. In het echt wisselen Lehrhaupt en Linklater wel nummers uit, maar na een paar brieven en telefoongesprekken verwatert het contact. Drie jaar geleden pas ontdekt Linklater dat zij in 1994 is omgekomen bij een motorongeluk. Hij zit in die tijd midden in de totstandkoming van Before Sunrise.
Before Midnight is het derde deel van de trilogie. Dat deel vertonen we (nog) niet, maar deze film is aan haar opgedragen.

Onwaarschijnlijk magisch
Before Sunrise
en Before Sunset omschrijven als ultieme liefdesverhalen zou de films tekort doen. De realistische dialogen – geschreven door niet alleen Linklater maar ook door acteurs Julie Delpy en Ethan Hawke – en het kabbelende plot zijn een afspiegeling van wat het leven kan zijn: onwaarschijnlijk magisch, tragisch en vol onverwachte wendingen.

Film & disco
Het dak zal om 18.00 uur open gaan. We serveren heerlijke wijn, bier, sappige Springbay cocktails en diverse snacks. Onze brasserie op de begane grond is voorafgaand aan de voorstelling gewoon geopend.

ROFFA Mon Amour
Ons evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het enthousiaste en ervaren team van ROFFA Mon Amour. Zij zullen ook de inleiding op de films verzorgen.

Tickets bestellen
Een ticket kost 15 euro en is inclusief koptelefoon en zitplaats. Op zaterdag krijg je ook toegang tot de Silent Disco na afloop van de film tot middernacht. De eerste 30 gasten op het dak ontvangen een glaasje bubbels.
Kom ook naar het meest intieme en meest romantische filmtheater van Rotterdam.
Koop hier jouw tickets online 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: