SmaakAward 2016 naar STROOM Rotterdam

Het team van STROOM Rotterdam heeft de SmaakAward 2016 gewonnen. Op het Dit Smaakt Naar Meer Paviljoen tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy lieten chefs Hendry dos Santos en Valdez Moi-Thuk-Shung een ijzersterke indruk achter.
Volgens de jury stak het team van STROOM ‘met kop en schouders’ uit boven de andere drie teams.

dsnm-smaakaward-2016
Hendry dos Santos (links met prijs) en Valdez Moi-Thuk-Shung (rechts met waardecheque) van team STROOM Rotterdam winnen de SmaakAward 2016.

Black Box
Centraal in deze wedstrijd stond het werken met biologische, lokale en andere duurzame producten. De teams ontvingen een black box met duurzame producten van Jan van As (verantwoorde vis uit het seizoen), Eco Fields (biologisch kalfsvlees) en UDEA (biologische groenten).
De vier deelnemende teams hadden de opdracht om binnen de beschikbare tijd op basis van de producten uit de black box zes porties ready-to-eat streetfood te serveren met steeds één portie op basis van het hoofdingrediënt vis en één portie op basis van het hoofdingrediënt vlees per persoon.
,,Chef Hendry van STROOM heeft een enorme progressie geboekt. Hij zit helemaal in een flow”, zei jurylid Himmelreich over de prestatie van ons team. ,,Dit team heeft de opdracht goed uitgevoerd. Het stak er met kop en schouders bovenuit.”

Juryleden

Een gerenommeerde vakjury bepaalde op basis van vooraf opgestelde criteria (o.a. smaak, duurzaamheid, presentatie, creativiteit) welke chef de DSNM! Smaak Award in de wacht zou slepen. De jury van de SmaakAward bestond deze editie uit Robert Siedenburg (eigenaar kookstudio.nl en voormalig Chef van De Euromast), Edward de Ridder (Chef van The New York Basement) en Willem Himmelreich (Culinair adviseur en voormalig sterklas docent).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: