Workshop Brood bakken in hotel STROOM: Lang leve het échte brood

Workshop/ Masterclass
Brood Bakken met Edwin Klaasen
13 september
in STROOM Rotterdam
Lloydstraat 1 – Lloydpier
Van 17.30 uur tot 21.00 uur.
Prijs: 49,50 (inclusief het boek Ik bak geweldig – jij trouwens ook).
Schrijf je in met een mail aan:
reserveringen@stroomrotterdam.nl
of bel 010-221.40.60

Edwin-Klaasen-bakt-brood-in-Hotel-STROOM

Edwin Klaasen is een druk mens. Hij bakt, mengt, praat, tweet, belt, kneedt en rijdt de hele week door het land. Niets dat hem stopt. Als je hem niet hoort of leest, dan slaapt hij.
Deze bevlogen bakker reist als een missionaris door Nederland en België. Hij wil de mensen de liefde voor écht brood teruggeven en dat doet hij onder andere tijdens zijn worksshops en masterclasses.

Edwin Klaasen workshop in Hotel STROOMBeter brood
Mensen hoeven van hem niet méér brood te gaan eten. Maar als het aan hem ligt, gaan we met zijn allen wel béter brood eten. En er dus meer van genieten. Van elk hapje. Klaasen is de ambassadeur van het betere brood. Hij kent de geheimen en de trucs.
Hij voelt zichzelf een schepper. ,,Het is heel gaaf wat bloem, water, zout en desem te transformeren tot een brood. Die bijzondere ervaring wil ik tijdens de workshop graag delen met de gasten.”

Woeste Knoest
Klaasen is de auteur van het boek ‘Ik bak geweldig – jij trouwens ook’. Hij belooft een ontspannen avond met ‘mengen en kneden’ en veel kennisoverdracht. ,,Ik vraag graag respect voor brood.”
Zijn eigen merk is Desemenzo met mooie, stoere ambachtelijke broden met kekke namen als Woeste Knoest en RoggeKnar. Tijdens de workshop leert iedereen de Woeste Knoest te bakken.

edwin klaasen workshop brood maken in hotel STROOM

Desemenzo versus de maagvullers
Met zijn desembrood verovert Edwin Klaasen de harten van gasten van hotel-brasserie-bakkerij STROOM, maar ook van topchefs in Nederland en België. Velen werken graag met zijn karaktervolle broden die in niets lijken op de ‘maagvullers’ van de supermarkten.
,,Lang leve het échte brood.”
Achter zijn bedrijf Desemenzo gaat een ambachtelijk bakkersteam schuil. De liefde voor zijn vak draagt hij over tijdens de broodcursussen die hij samen met tv-kok Robert Verweij en Albert Steehouder geeft.
Twee keer per maand geeft Edwin Klaasen een workshop waar de vonken energie vanaf spatten. Op 13 september in brasserie STROOM in Rotterdam.  ,,Ik word er ontzettend blij van als ik mijn kennis kan delen.”
De leidraad van de workshop is zijn boek ‘Ik bak geweldig – jij trouwens ook’. Iedere deelnemer bij STROOM ontvangt het boek gratis, inclusief inscriptie.
0712luxbakboekVan een traditioneel bakboek vol recepten is geen sprake. Brood bakken vraagt om kennis. Als je iets doet, moet je weten waarom je het doet, zegt Klaasen. ,,Waarom gebruik je rogge of spelt? Waarom moet deeg een bepaalde temperatuur hebben? En waarom is de duur van het kneden zo belangrijk?”
Je leert tijdens de avond fouten in brood herkennen en zult dankzij échte bakkerskennis en met passie en liefde het mooiste brood ooit bakken. Dat is een belofte van de meester zelf.
Dat Klaasen zijn kennis tijdens de workshop op een bevlogen wijze kan overbrengen mag wel duidelijk zijn.
Schrijver Ronald Hoeben die namens NRC Handelsblad eens een les Brood Bakken kreeg, meldde daarover: ,,Dat het echte broodbakken een kunst is waar meer voor komt kijken, leerde ik van Edwin Klaasen. Edwin (…) deelt zijn kennis met sommige koks die het zelf bakken van indrukwekkend lekker brood onder de knie willen krijgen. Ik vroeg Edwin of ik niet eens een filmpje mocht maken, hij stemde toe en dat heb ik geweten (…) Het kostte mij dagen om van die grote hoeveelheid beeldmateriaal iets behapbaars te bakken.”

Feestbrood-150x150 Kletzenbrood-2_AS_1940-150x150 Zonnepompoenvleugjekummel-150x150

Gezellig
Edwin Klaasen is een voorbeeld voor collega-bakkers en voor chefs. Maar kan hij dat ook voor u worden? Moet niet over heel veel basiskennis beschikken om een leuke workshop te beleven? Nee, zegt Klaasen op volle kracht. Iedereen kan het leren. ,,Het geweldige van zo’n avond is dat er mensen uit allerlei beroepen met allerlei verschillende achtergronden ineens samen de hele avond staan te mengen, kneden en bakken. Dat is heel gaaf!
Moeten de mensen die onze workshop volgen iets kunnen?
,,Gezellig zijn! Ja, dát moet je kunnen.”  

TIP:
Voor de thuisbakkers komt Desemenzo ook met een assortiment van zeven soorten bloem en meel.

desemenzo

Workshop/ Masterclass
Brood Bakken met Edwin Klaasen
13 september 
in hotel STROOM Rotterdam
Lloydstraat 1 – Lloydpier
Van 17.30 uur tot 21.00 uur.
Prijs: 49,50 (inclusief het boek Ik bak geweldig – jij trouwens ook).
Schrijf je in met een mail aan:
reserveringen@stroomrotterdam.nl
of bel 010-221.40.60.

De fotografie bij deze blogtekst komt, met toestemming, van de websites van Edwin Klaasen. Indien iemand auteursrechtelijke bezwaren maakt, zullen we de desbetreffende foto(‘s) direct verwijderen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: