Hotel STROOM Rotterdam opent Eco Design Studio

STROOM Rotterdam blijft vernieuwen. Vanaf medio juni is het urban boutiquehotel een nieuwe Eco Design Studio rijker. De Studio met sauna is in nauwe samenwerking met beddenfabrikant COCO-MAT gecreëerd. Het hotel wil met de nieuwe Studio haar duurzame beleid onderstrepen.

Ontspannen & opladen
Energie laden en ontspannen in een moderne, duurzame omgeving staan centraal in de oude energiefabriek die tien jaar geleden werd omgebouwd tot hotel met brasserie en vergaderruimtes. COCO-MAT is een partner van het eerste uur.
De gedachten over duurzaam ondernemen komt zo overeen dat beide bedrijven hebben besloten de samenwerking uit te diepen. De Eco Design Studio is voorzien van een luxe COCO-MAT bed, opgebouwd uit natuurlijke materialen. Ook een groot deel van de meubels is duurzaam geproduceerd door COCO-MAT.

Coco-Mat bedding
Gasten kunnen na een lange werkdag bijkomen door een fijn bad te nemen of te ontspannen in de behaaglijke warmte van de UV-sauna. Daarna wacht het COCO-MAT 4 lagen bed op de gast. Het bed is gemaakt van volledig natuurlijke materialen en bevat ook geen metalen. Dit bed garandeert een weldadige nachtrust. In de loungehoek kunnen gasten genieten van een glas wijn of op hun laptop de laatste werkzaamheden verrichten.

IMG_7796-1 web

Twee verdiepingen
De Eco Design Studio in STROOM is een uitkomst voor zowel leisure gasten als zakelijke gasten. De suite bestaat uit twee verdiepingen. De benedenverdieping is een ruime badkamer met tweepersoonsbad, dubbele regendouche en UV-sauna. De bovenste verdieping biedt een slaap- en leefruimte.
De Studio beschikt over een groot dakraam dat de strakke lijnen van de Studio benadrukt.

Luchtzuiverende plantenwand
De twee verdiepingen zullen met elkaar worden verbonden door een stoere, luchtzuiverende plantenwand die is ontworpen en samengesteld door het bedrijf Van Groene Huize, dat ook de andere groenvoorzieningen in STROOM verzorgd. Door gebruik van de warme kleuren bruin en oker krijgt de Studio een intieme sfeer. De gast zal zich direct thuis voelen.  Ook het meubilair is geleverd door COCO-MAT en volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Alle meubels en bedden kunnen volledig worden gerecycled. Ze hebben bovendien een lange levensduur.

IMG_7782-1 web
Foto’s: STROOM Rotterdam

IMG_7791-1 web

Samenwerking STROOM & COCO-MAT
STROOM en COCO-MAT werken al een geruime tijd samen. Nadat STROOM werd overgenomen door Edwin van der Meijde en Jantiene Berg, is besloten STROOM te verduurzamen. Het hotel heeft de ambitie een eco-design hotel te zijn, gemaakt op een inspirerende plek: een oude energiefabriek op de stoere Lloydpier in Rotterdam. STROOM heeft reeds een aantal veranderingen doorgevoerd op de begane grond waar behalve de informele brasserie nu ook een kleine bakkerij en een verswinkel met Rechtstreex-producten hun plek hebben gevonden. Door deze initiatieven voorziet STROOM meer in de behoefte van bedrijven en bewoners in de wijk. STROOM vernieuwt continu. Dit jaar worden ook andere algemene ruimtes en de kamers gerestyled. Thijs Kelder (Studio Ruwedata) zal met zijn krachtige grafische kunst de herkomst van het hotel nieuwe energie geven. Eerder creëerde kunstenares Ka-Lai Chan al een prachtig werk van elektriciteitsdraden die hun weg zoeken op de hoge wanden van de oude transformatorhal van STROOM.

IMG_7798-1 web

Duurzaam & lifestyle
COCO-MAT is een duurzaam lifestyle merk dat is gespecialiseerd in woon- en slaapproducten. Het bedrijf is in 1989 opgericht in Griekenland. COCO-MAT is vastbesloten de beste bedden ter wereld te vervaardigen op een zo duurzaam mogelijke manier voor de wereld. De producten zijn met de hand gemaakt van natuurlijke materialen uit duurzame bronnen; zoals kokosvezels, natuurlijk rubber, wol, katoen, zeegras, paardenhaar, zijde, linnen, hout en ganzendons. COCO-MAT is een erkend marktleider op het gebied van duurzaamheid en heeft in meer dan vijftien verschillende landen winkels en levert haar producten aan consumenten en hotels wereldwijd.
In de Benelux zijn er vier COCO-MAT winkels gevestigd: in Rotterdam, Arnhem, Amsterdam en Antwerpen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: