Nieuwe menukaart STROOM Rotterdam

De nieuwe menukaart van hotel-brasserie STROOM Rotterdam slaat aan. Een groot succes tijdens de eerste dagen is met name de Vega Burger gemaakt van linzen met friet gemaakt van courgettes. STROOM genoot al enige bekendheid vanwege zijn geroemde Hamburger Eggs Benedict.
De brasserie verzorgt ontbijt, lunch en diner in de oude elektriciteitsfabriek op de Lloydpier.
Op de menukaart van STROOM is nóg meer ruimte voor eerlijke producten met een verhaal. Het liefst halen we de ingrediënten voor de menukaart van dichtbij. Dat is duurzamer dan dat producten een halve wereld overvliegen om geconsumeerd te worden. Van Nederlandse bodem komt immers veel moois.
Hotel-brasserie STROOM Rotterdam, chef HendryChef Hendry dos Santos (foto) en zijn team werken in de keuken met groenten van de boeren en tuinders uit de regio, champignons, hotdogs, kroketten, worsten, ketchup en brood uit Rotterdam, chips en aardappelen uit de Hoekse Waard en chutney die in de eigen wijk wordt gemaakt.
Een flink deel van de producten waarmee de keuken werkt, wordt in de bakkerij en de Rechtstreex-verswinkel in STROOM verkocht.  De hot-dog op de kaart is van Rotterdamse makelij en komt uit de keuken van Wild Vleesch van Paul van den Hooven. Die maakt voor STROOM tegenwoordig ook knapperige en licht-rokerige pulled pork-kroketjes die niet zijn te versmaden.
De nieuwe coq-au-vin op de kaart wordt gemaakt van kippen van Tante Door. Deze kippen komen uit Nederland, leven in ruime stallen met frisse lucht, krijgen geen antibiotica en geen groeibevorderaars en hebben een natuurlijk dag/nacht-ritme. De kippen hebben minder last van stresshormonen, vertelt Tante Door, omdat ze niet lang hoeven te reizen, met de hand worden gevangen en ambachtelijk worden geslacht. Het vlees van de kippen blijft daardoor mals.
Nieuw op de kaart zijn ook: hartig taartje van biologische groenten, gemarineerd buikspek met zoete aardappelcrème, rib-eye met pepersaus en friet van ‘t Friethoes, gebakken eendenborst, risotto met Texels bier, een hele vis van de grill.

Kijk hier voor onze menukaarten:
Ontbijt-kaart
Lunch-kaart
 Diner-kaart.

Kerstbrunch STROOM Rotterdam
Kerstbrunch 2015 in STROOM

Op 25 en 26 december organiseert STROOM ook weer een gezellige Kerstbrunch met muziek en vertier voor de kleintjes.
Een tafel reserveren kan tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Het rijke buffet blijft tot 16.00 uur geopend.
De prijs voor volwassenen is 34 euro. De prijs voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is 15 euro. Kinderen jonger dan 6 eten gratis mee. Bij de prijs zijn de drankjes (koffie, thee, vruchtensap) inbegrepen.
Kijk op onze site om te reserveren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: