Flammkuchen de nieuwe hap-hit! Proef ‘m nu in Brasserie STROOM

Chef-kok Diego Buik en eigenaresse van STROOM Rotterdam Jantiene Berg snijden een Flammkuchen met klassieke topping aan. FOTO Vincent van Dordrecht/ Dagblad Metro
Chef-kok Diego Buik en mede-eigenaresse Jantiene Berg van STROOM Rotterdam snijden een Flammkuchen met klassieke topping aan.   FOTO Vincent van Dordrecht/ Dagblad Metro

De Flammkuchen is helemaal aan het doorbreken. De ultradunne versnapering uit de Elzas wordt door dagblad Metro omschreven als ‘de nieuwe hapjeshype op de menukaart’. In de brasserie van STROOM Rotterdam kunt u deze lekkernij nu in vele verschillende uitvoeringen proeven.
Bijzonder bij STROOM is dat de Flammkuchen wordt gebakken in de vloeroven die midden in de zaak staat. Daardoor komt het product optimaal tot zijn recht en geurt de heerlijkheid door de hele zaak.  ,,De naam is allerminst sexy”, zegt eigenaar Edwin van der Meijde van STROOM, ,,maar de smaak daarentegen verbluffend. ”
De traditionele Flammkuchen is een product zonder toevoegingen. Er is ruime keuze uit toppings. Bij STROOM wordt gewerkt met ambachtelijke producten van boeren en tuinders uit de buurt. De toppings kunnen variëren: van vega tot vlees en vis. Met spinazie, ei en Rotterdamsche oude kaas, met gruyère-kaas, ui en spekjes, met courgette, tijm en mozzarella, met peer, blauwe schimmelkaas en walnoten, met kreeft of kippenlever, met …. ,,Zelfs met Nutella is mogelijk”, zegt eigenaresse Jantiene Berg van STROOM.
In brasserie STROOM experimenteert chef-kok Diego Buik bijna wekelijks met nieuwe toppings. Ook is er een Flammkuchen voor kinderen.
De Flammkuchen is een prima aanleiding om het vernieuwde STROOM eens te (her)ontdekken. Berg & Van der Meijde veranderden het restaurant in een gezellige brasserie met vintage meubels en een prachtige stroomdraad-kunstwerk van de Utrechtse kunstenares Ka-Lai Chan.
Ook de onlangs geopende bakkerij en versmarkt zijn zeer de moeite waard.
Op zaterdagen en zondagen is er om de week live-muziek te beluisteren. Ook verzorgt DJ Mousique een keer per maand een lazy sunday wanneer hij tussen 10.00 uur en 14.00 uur zijn vinyl draait.

Artwork STROOM Rotterdam by Ka-Lai Chan - foto Roeland Bentvelzen
Artwork STROOM Rotterdam by Ka-Lai Chan         FOTO: Roeland Bentvelzen

 

Ka-Lai's Licht Installatie in STROOM
Kunst Licht Installatie in STROOM ontworpen door de Utrechtse kunstenares Ka-Lai Chan. FOTO: STROOM Rotterdam

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: